Pulsar

PULSAR is een handelsmerk van Seiko Corporation, de Japanse horloge fabrikant, opgericht in 1881 door Kintaro Hattori. In Nederland is Pulsar op de markt sinds 1980.

dealer_sfeer

Pulsar werd geboren in een tijd van optimisme. In de jaren zeventig leek alles mogelijk. De snelheid van de technologische vooruitgang heeft de wereld drastisch veranderd. Ruimtevluchten werden werkelijkheid, computers ontwikkelden zich in razend tempo en bijna dagelijks verscheen er nieuwe apparatuur.

Pulsar symboliseert dit tijdperk. Pulsar was nieuw, gedurfd, verrassend en anders. Pulsar presenteerde in 1972 eerste elektronische klok met digitaal display in New York. Het nieuwe LED uurwerk was een sensatie en beschikbaar voor iedereen.

In 1977 kocht Amerikaanse dochteronderneming van Seiko de naam PULSAR en bracht een reeks technisch geavanceerde horloges op de markt in het middensegment.

De naam “Pulsar”

De naam komt van de PULSAR Sterrenkunde en betekent een roterende neutronenster met een hoge dichtheid. Een pulsar wordt veroorzaakt door een enorme explosie, een supernova die de ster vernietigt en in een heet gas mist verlaat de Pulsar.

Met elke omwenteling stuurt een pulsar radiogolven, zoals een vuurtoren, en met zo’n hoge precisie dat sommige pulsars hebben een afwijking van slechts één seconde IN10 miljoen jaar.

Geïnspireerd door deze hoge precisie, het horlogemerk PULSAR gaf deze namen en gezichten van de vordering te produceren met de nieuwste technologie van hoge precisie horloges.

Bekijk hier het gehele assortiment.