Seiko Astron

Seiko Astron
Astron GPS Solar. Het horloge dat zich aan alle tijdzones op aarde kan aanpassen.
Eindelijk is de zoektocht naar EXACT de juiste tijd, waar dan ook op aarde, voorbij. De ontwikkeling van een eigen, gepatenteerde en ultrazuinige micro GPS ontvanger stelde Seiko in staat om een horloge te creëren dat de signalen van het wereldwijde GPS-netwerk kan ontvangen. En zodoende niet alleen waar dan ook ter wereld de tijdzone kan herkennen, maar ook tijd- en datum data feilloos kan identificeren.

Atoomklok precisie, overal ter wereld.
Eén keer per dag ontvangt een Seiko Astron automatisch het tijdsignaal. Maar de drager kan ook zelf, met één druk op de knop, contact leggen met 4 of meer GPS satellieten. Op deze wijze bepaalt het zijn positie op aarde en dus de tijdzone, waarna het de wijzers met atoomklok precisie op de juiste locale tijd zet. Een Astron wordt gevoed door een Solar wijzerplaat – die vrijwel alle vormen van licht in energie kan omzetten. Het vervangen van de batterij is dan ook niet meer nodig. En dankzij de Perpetual Calendar functie geeft een Astron de datum tot februari 2100 gegarandeerd juist weer. Tevens is iedere Astron voorzien van een in-flight modus en een ‘Daylight Saving Time’ functie.

8X82 | Seiko Astron GPS Solar Chronograaf.

Twee jaar na de baanbrekende lancering van de eerste SEIKO Astron GPS Solar modellen – de eerste analoge horloges ter wereld met gps-functie – verrast Seiko de horlogewereld opnieuw. In 2014 is de Astron collectie uitgebreid met een nieuw en nóg geavanceerder kaliber. Een kaliber dat naast alle al bestaande bijzondere Astron eigenschappen ook nog een chronograaf functie biedt. Toch is dit kaliber met meer gemak te bedienen. Dat kan dankzij een intuïtieve, elektronische toegang tot de functies via de kroon.

8X53 | De meest essentiële tijden in één oogopslag!
Tijdreizen’ over de hele wereld, het kan niet gemakkelijker dan met de Astron 8X53 Dual-Time. De Seiko Astron legt contact met het GPS netwerk, slechts gebruik makend van de kracht van het licht en met een simpele druk op de knop. Het Astron horloge geeft vervolgens – met atoomklokprecisie – de juiste tijd in de tijdzone waar het horloge zich bevindt. Het Dual-Time kaliber zorgt ervoor dat de drager niet alleen precies weet hoe laat het is op de plaats waar hij zich fysiek bevindt, maar óók hoe laat het – bijvoorbeeld – thuis is. Dat toont de Astron Dual-Time in een eenvoudige sub dial met 12 uur-weergave en een aparte AM/ PM indicator. Daarnaast wordt de weekdag weergegeven in een retrograde display op de 2-uur positie. De datum is zichtbaar op de 4-uur positie en wordt dankzij Seiko’s Perpetual Calendar tot 28 februari 2100 feilloos bijgehouden. Reizen door ’s werelds tijdzones is al stressvol genoeg; de gemakkelijke elektronische bediening via de kroon maakt tijdreizen met een Astron in ieder geval een stuk gemakkelijker, en zeker ook leuker.

8X22 | Heel soms is minder écht meer.
Na de lancering van Seiko’s unieke GPS Solar technologie in 2012, groeide de Astron collectie uit tot een icoon van ultramodern en energie-efficiënt horlogedesign. Seiko Astron horloges worden sindsdien wereldwijd gewaardeerd vanwege het ongekende gebruikersgemak, de geavanceerde functies en het verfijnde design. Design dat een nieuwe dimensie krijgt met de introductie van een nieuw GPS Solar kaliber: 8X22. Een kaliber dat het mogelijk maakt om GPS Solar in een nóg slankere kast te installeren. En waarvan de superieure prestaties op een mooie, zeer overzichtelijke wijzerplaat kunnen worden weergegeven. De look van de wijzerplaat in de nieuwe Astron’s is gedistingeerd simpel en overzichtelijk, met alle indicatoren in een kleine sub-dial. Het verleent het horloge een rustige en verfijnde elegantie. De nieuwe Astron GPS Solar World-Time biedt niets meer dan precies datgene wat een wereldreiziger nodig heeft. In dit geval is het dus echt waar: less is more.

Kaliber 8X22 gaat een prominente plaats innemen naast de bestaande Astron Chronograaf en Dual-Time kalibers. Horloges die allemaal één ding met elkaar gemeen hebben: een door Seiko gecreëerd technologisch en prestigieus platform, dat de wereldwijde perceptie van wat een horloge kan danig heeft veranderd.

Bekijk de hele collectie